Sunday, February 14, 2016

Långpromenad

Jodå, det blev som jag trodde. När jag överlämnade mina reflexband (föga romantiska) tog Anna fram en ask med hjärtformade chokladpraliner. Betydligt mer romantiska och absolut mycket godare. Även svärmor skulle ha en present och den vart komplicerad. Anna ville ge henne tre digitala trisslotter att skrapa direkt i mobilen.


Men då krävdes att hon hade ett användarkonto och då måste vi komma in i hennes e-post. Och sedan måste vi skaffa ett eget konto på Svenskaspel och föra över pengar, köpa lotter, sända iväg dem och sedan förklara för svärmor hur hon skulle kunna skrapa sina lotter. Man måste vara duktig fört att bli spelmissbrukare. Vi höll på i nästan två timmar (och då hade vi gjort ett antal fel) innan svärmor äntligen kunde meddela att hon skrapat alla tre lotterna och att ingen av dem hade givit vinst. (Att komma åt hennes e-post var det minsta problemet eftersom jag har fixat den åt henne en gång i tiden)

På vägen till M o S upplevde vi något obehagligt genom grenverket. Det var AIK,
som spelade en träningsmatch ackompanjerad av hysteriska
vrål från klacken. Vänta bara till 25 april....
Nu var vi mogna för motion och vi enades om att gå ändå bort till groteska gallerian, Mall of Scandinavia. Tanken var att vi skulle äta lunch där och sedan åka kommunalt tillbaka. Och så blev det faktiskt även om det där med att åka kommunalt därifrån var knöligt. Att åka buss innebar minst gångavstånd, om man hittade, vilket inte var så lätt eftersom vägen till hållplatserna inte var skyltad. Dessutom gick bussarna så glest att det skulle tagit väldigt lång tid att komma hem.

När man kommer in i Arenastaden undrar man direkt över hur många
mutmiljoner som runnit ner i kommunpolitikernas fickor
under detta bygge. Solna lär ju vara Sveriges
mest korrupta kommun ...
Vi fick dock en mycket god lunch. Vi tog en caesarsallad på ett ställe som heter Klangs och den var så god att jag gick och tackade tjejerna vid spisen efteråt. De föreföll glada över detta. Vi traskade också omkring lite i butikerna, men det finns egentligen inga andra affärer här än på andra ställen. SÅ vi kom hem tomhänta efter att ha tagit pendeltåg till Centralen och sedan tunnelbana hem. En hiskelig, men mycket snabb omväg.

En caesarsallad som kan rekommenderas
Lite senare kom lilla vovven hit med Jimmy för nu börjar min vecka. Det var lite roligt att träffa henne och det verkade ömsesidigt. Det är dock en liten black om foten som det gäller att göra det bästa av. Vi ska ut till stugan i morgon och då får jag väl offra mig och gå ut till hennes älsklingsplats i skogen och kasta pinnar.

En av butikerna i Gallerian. Inte lätt att se att det är ett apotek...
Sist idag bokade jag så äntligen årets irlandsresa. Nils tyckte jag kunde komma när det är varmare, så att vi kan sitta med vår öl vid ett utebord. Det kändes som ett bra förslag så jag bokade en resa ett par veckor före midsommar. Det känns bra!

No comments: