Sunday, February 21, 2016

Högmässotid

Idag skulle jag träffa förre kassören i manskören och gå igenom sammanställningen av fjolårets ekonomi.  Vi hade kommit överens om att ses vid högmässotid vilket jag tolkade som någonstans mellan tio och elva. Det gjorde inte han. När jag ringde på halv elva svarade en sömndrucken stämma att vi fastställer ny tid till ett.

Jag for och handlade och återvände sedan vid sagda tid. Det kom inte ut så mycket av mötet mer än att han tog tillbaka alla papper från i fjol och sa att han skulle göra det själv. Det verkar vettigt eftersom jag blivit kassör först i år. Resten av dagen tillbringades i stillhet. Jag lagade en god köttfärssås till lunch och till kvällsmat åt vi en av de ostkakor, vi köpte på Nordiska igår. Den var god.

Vid femtiden kom Paula och hämtade sin hund, som hon egentligen skulle ha haft hela helgen, men det kom tydligen annat emellan. Hon skall ha hunden två dagar varannan vecka men hittills har hon haft sådan otur att hon blivit upptagen och tvingad att lämna jycken till oss.

Sedan har vi sett på TV men inte de reguljära sändningarna utan sådant vi missat tidigare och återfunnit på SVT-play. En sådan pärla var sista avsnittet av Bastubaletten och ett program om och av Lars Lerin. Det är mycket med honom i TV nu. Vi såg även en dokumentär om Ted Gärdestad, som skulle fyllt 60 i år.

Vi har nu bestämt att vi skall börja renovera köket och jag har köpt hem grejer för att tvätta taket. Det känns som ett stort projekt och jag har dragit mig för själva starten. Döm då om min lättnad, när Anna tyckte jag skulle vänta till nästa vecka eftersom jag skall resa bort redan på torsdag. Skall man börja ett stort projekt skall man ha gott om tid.

No comments: