Wednesday, February 24, 2016

Våraningar

Onsdagar är härliga. Då kan jag med gott samvete stanna ute i stugan från tidiga morgonen till fram mot åtta på kvällen. Ja, jag vet. Jag skulle kunna stanna där dygnet runt om jag ville, men det tar liksom emot att jag sitter där ute och gonar mig medan min sambo sitter hemma och har tråkigt.


Jag vet redan nu att helgen kommer att bli förstörd näringsmässigt sett, så jag kunde lika gärna börja idag och det gjorde jag. Sedan småfåglarna fått sitt, kokade jag kaffe och tog fram en nyinköpt kanelbulle. Den satt fint.


Fåglarna tackade för maten genom att flockas kring foderautomaterna och jag såg nästan alla de arter som brukar finnas där. Själv ägnade jag mig dock mest åt att göra färdigt den bild av en husgavel som jag började på i förgår. Det var rätt mycket att göra för färgen på gaveln hade blivit alldeles för stark så den fick jag tona ner och det gick riktigt bra.


Dagens lunch blev densamma som igår. Rökt makrill invirad i pitabröd tillsammans med skivad paprika och sallad. Det var gott. Efter lunchen tog jag det lite lugnare och gick in och värmde upp storstugan så att jag kunde vila middag. Sedan städade jag undan alla målargrejorna och satte mig i favorithörnet och inväntade skymningen. Det märktes för första gången i vår att solen värmde så pass, att det kändes ända in till soffan.


Det var nu några timmar kvar tills jag skulle åka in till stan och jag gjorde inget mer än att sitta och se hur skymningen föll, chatta lite med en lillasyster eller två, höra det senaste från barnbarnet i Köpenhamn och på så sätt flög tiden fram.


När vi kom hem åt vi Nikkaluoktasoppa ikväll också och tog pitabröd med ost därtill. Vi har haft en tids glapp i Gäseneostandet och därvid nödgats nyttja bleka kopior men ikväll tog den osten äntligen slut så att vi kunde deflorera den bondmora vi köpte av Eivor i lördags. Den var god.



Och nu är vi hemma och ser på Sveriges Mästerkock där jag i år har två hatobjekt. Framför allt en 44-årig fjolla, som ser ut som om snoret hänger ur näsan och ständigt går omkring med stickad toppluva inomhus. Den andra är en ung tjej som pratar babyspråk och dessutom beter sig som en sådan. Övriga verkar trevliga och värda att vinna allihop.

No comments: