Thursday, March 13, 2014

DJ-Alf

Idag fick jag tid att sitta och spela igenom hela den kartong med skivor jag köpte igår. Hela tiden kände jag hur ljuvligt det är att vara pensionär och att kunna sitta så här på en solig veranda och lyssna på musik med godast tänkbara samvete. Jag hade lite kontakt med mina forna kollegor som idag satt i en aula och hade studiedag. Jag vet så innerligt väl hur det känns och saknar det inte.

Dagens vårtecken var den första
fikan ute på trädgårdsbänken
Även den lilla vovven njöt av vårsolen
Innan jag kom till skivspelandet hade jag dock varit iväg till soptippen med alla de kassar och säckar jag packade ihop igår: Det kändes härligt att bli av med alla tomburkar och plastdunkar som samlats kring knutarna under vintern. Jag var inte ensam på tippen utan det luktade vårstädning kring alla oss som samlades där idag.
På denna krokiga väg har Åsanisse kört
många ruscher med Eulalia I, II och III
Full fart på soptippen mitt på
blanka torsdagsförmiddagen
 Men när väl detta var gjort så satte jag mig med skivspelaren och började. Eftersom det var så många skivor så fuskade jag och använde den elektriska maskinen. Detta kan jag ju dock inte erkänna utåt så när jag så småningom började lägga ut lite musiksnuttar så spelade jag in dessa från vevgrammofonen.
En låda full av stenkakor
När allt var klart hade jag kvar 72 nya skivor och då hade jag ändå slängt en hel del. En stor packe talskivor med tysk poesi, engelska språkkurser och fransk vardagskonversation. Dessutom några skivor som var trasiga. Eftersom jag betalade 200 kr så blir det mindre än tre kronor styck och det känns bra.  Dagen avslutades sedan med Antikrundan, Plus och Debatt på TV.

No comments: