Sunday, March 16, 2014

Födelsedagskalas

Lördag

Idag blev det första dagen i en riktig tågvecka för mig. Nu bar det av till Herrljunga för att gratulera svåger B på födelsedagen och den resan blir klart billigare med tåg än med bil, trots att vi är två som reser. För att inte tala om hur skönt det är att låta SJ sköta jobbet. Anna var lite orolig för att bli illamående av  X2000 men det gick bra. Efter bara två och en halv timme var vi framme i Herrljunga där Martina mötte.

    En första fika med en liten gosse i centrum

    En liten glad och yster vårbäck

    Liten gubbe i stor traktor. Morfar är idol.


Dagens kalas gick i det lilla formatet men ack vad godsaker syster E ordnat till. En hejdundrande paus i viktväktandet. Det började lite lätt med förmiddagsfika och följdes sedan av rejäl lunch som en uppvärmning inför aftonens buffé. Vi hann också med en promenad i de vårliga omgivningarna samt att sova middag två gånger innan dess. En lyx som K och P-E inte kunde unna sig. Har man små barn så har man. 

   Ett bord som är en fröjd för både öga och gom

   Junior fick nöja sig med en gröngul sörja 
   men verkade lika nöjd ändå.

Alltnog. Kvällen avlöpte i goda vänners lag med och på bara några timmar hade jag tryckt i mig minst ett veckobehov av points. Ack så gott. Och faktiskt ingen större fara heller. Enstaka försyndelser klarar kroppen av. Så mätta och nöjda la vi oss att sova i gula huset, synnerligen belåtna med vår dag.

No comments: