Tuesday, March 25, 2014

Våffeldagen

Sällan har jag väl firat en våffeldag mindre spartanskt än idag. Mitt våffeljärn har redan gått till de saliga skrotfirmorna men jagtittade lite på Belgiska fyrkantiga våfflor när jag var och handlade. En sådan våffla hade nog gått an men det var på tok för många points i ett helt paket.

I stället har jag tillbringat en stor del av dagen nere i källaren där jag skilt på det som skall sparas, skänkas och slängas. Det slutade med ännu ett fullt lass till återvinningscentralen och efter det överraskade jag mig själv med att åka iväg till OK:s Tvätta Själv Hall och ägna en dryg timme åt bilvård. Det syntes.
Visserligen rund och slät och hålad, men annars så...
Nu kunde jag dock inte hålla mig från våffelfirande, men eftersom det inte fanns våfflor på OK så fick det bli en Donut. Denna färtärde jag med en kopp kaffe ute vid Hullsjön. Dock blåste det så svinkallt att till och med jag skyndade därifrån.

Kvällen ägnades sedan en genomgång av diabilder och fotoalbum. Plötsligt fick jag telefonnumret till kusin Alve på Facebook. Vi har nog inte talats vid på 30 år men tack vare FB är den förlorade kusinen återvunnen. Det var kul. Vi talade bl.a. om mysteriet med den försvunna hällkistan och enades om att jordkällaren nog kan vara ett spår.

No comments: