Monday, March 10, 2014

Till Solna igen

Jag Statt upp tidigt i morse, nästan lite väl tidigt för jag vart rejält sömnig vid några tillfällen och fick stanna och sova en stund. Jag körde alltså mot Solna idag, med vovven på en filt i framsätet och bagage och baksäte fullt med sådant som skall upp hit. Resan gick bra annars och ungefär mitt på stannade vi lite längre och tittade på en gammal kyrkoruin, som inte är så välkänd. 

         Här står jag i resterna av grusgropen och fotar ruinen borta på krönet

Den kallas bara för kullkyrkan eftersom ingen längre vet vad kyrkan en gång hette. Den revs redan på 1300-talet och förvandlades fort till just en kulle. När man började ta grus där och fick med en massa skelettdelar återupptäcktes kyrkoruinen. När jag la ut bilder på den Facebook-grupp för kyrkfotografer , som jag är med i så var det flera som inte kände till dess existens. Kul. 

Mot slutet av resan spöregnade det men väl framme sken snart solen igen. Jag mötte Anna vid skolan och vi for iväg till en skivaffär, som ägs av en av "hennes" föräldrar. Han hade fått in en massa stenkakor som han inte ville befatta sig med och som jag skulle få för en spottstyver. Tyvärr hade han inte öppet idag men på onsdag är han där igen så få skall jag fynda. 

No comments: