Wednesday, March 19, 2014

En vintersportort som jag vill ha den

Idag har vi suttit inne och njutit av ett fantastiskt vinterväder nästan hela dagen. Många kanske tycker det är att missa ett fantastiskt tillfälle till friluftsliv men -20 grader har effektivt dämpat lusten till längre utevistelser, hur vackert det än varit. Jo, jag har varit ute ett par gånger för att ta bilder. Första gången hade jag med hunden som tyckte det var väldigt kallt, trots att hon hade fått på sig en "kappa". 



När vi kom tillbaka släppte jag henne ur kopplet nere vid bron och hon rusade genom snögången upp till stugan. Sedan har hon mest sovit utom de gånger han ätit och lekt med en liten gul boll. Vi har då och då öppnat ytterdörren vid verandan och då har hon gjort en blixtraid ut i snön, gjort det hon behövt och sedan lika fort in igen.



Mitt på dagen hade vi besök av Bibbis broder Anders, som numera är pensionerad helikopterflygare, men fortsätter jobba på konsultbasis. Vi talade om hans jobb och om gamla släktingar och gamla original från Murjek. Stina har därvidlag en rik källa av minnen att ösa ur. 



Sist ikväll gick jag att för att se om fullmånen stod i Lapporten. Det gjorde den igår men då iddes jag inte gå ut och fota. Idag kom den inte upp alls utan doldes av det stora Nuoljafjället precis här bredvid.

No comments: