Wednesday, March 05, 2014

Seg start

 Tisdag

Idag skulle jag alltså börja röja i lägenheten, sortera i Släng, Spara, Skänka, men det vart inte mycket gjort. När jag vaknade och såg ut över rummet så kändes det som ett oöverstigligt hinder att bringa reda i allt detta. Jag gjorde några trevande ansatser varunder jag bl.a. kom fram till att det finns ett par mycket mörka hörn i taket på de ställen där det finns friskluftsintagen. Ett försök att tvätta bort ledde till flammighet och ett försök att måla vitt ledde också till flammighet. Jag får nog trots allt ta fram skurtrasan och gnugga lite mer omsrgsfullt om jag skall slippa måla om hela taket, något jag fasar för.

Detta är bara en del av det som hänger över mig nu.
Tänk så skönt när detta jobb är klart!
Så småningom började jag fortsätta med min sortering av brev och kort genom åren. Klippte ut frimärken, sparade vissa väl valda och med ens hade jag börjat röjandet. Det var det som var det svåra och efter ett tag hade jag fått upp någorlunda engagemang i plockandet. Jag blev inte på länga vägar klar, men jag har i alla fall börjat så i morgon kanske det skall bli lite lättare att sätta igång.

Vad gäller vovven så sköter den sig helt själv. Hon sover hela dagen utom under de fyra kissrundor vi gör. I natt hade vi dock en diskussion om vem som har rätten till fotändan av sängen och jag förlorade. I kväll har jag lagt ut ett gammalt täcke på golvet och fått henne att sova där. Hoppeligen gör hon det hela natten

No comments: