Wednesday, March 12, 2014

Ett förfluget ord.

Innan Anna gick i morse sa hon inte bara ett, utan två förflugna ord. Tvätta och fönster var orden. Hon kunde väl aldrig drömma om att jag skulle ta orden på allvar men se, det gjorde jag. Och jag hade gott om tid för jag skulle inte ut till stugan förrän på eftermiddagen. Först skulle jag nämligen besöka den förälder Anna haft kontakt med om stenkakor. Hans butik öppnar inte förrän kl 13 men när jag var där halv två så hade han fortfarande inte kommit dit så jag for ut till stugan.

Krokusen ute i backarna står...
Där möttes jag idag av de allra som näpnaste små krokusar, vilka genast hamnade på Facebook. Jag fortsatte därefter med osedvanlig energi att städa kring stugan och i köket. Ja, städa kanske är att ta till i överkant. Grovsanera närmar sig verkligheten bättre. Jag fick dock ihop en sopsäck och fem plastkassar med grejer som skall till soptippen. Dessutom två kassar fulla av returflaskor. Det får bli morgondagens beting.

Fortsättning följer...
I förrådet gjorde jag ett fynd. En stor kruka där vi satt tulpanlökar. De hade överlevt och redan gjort förtvivlade försök att komma upp i ljuset under den skiva där de gömts. Jag bar ut krukan i ljuset och är övertygad om att att bladen snart skall grönska och sträcka sig i frihet mot skyn. När allt detta var gjort tog jag mig en fika och for sedan tillbaka in mot Råsunda för att se o0m skivkillen kommit. Det hade han och lastad med en stor kartong stenkakor lämnade jag snart butiken.
Jag hann se så många bra skivor i lådan innan jag ens bläddrat igenom hälften så jag tog alltså allihop, till ett bra pris. Jag börjar nu i andanom ana ett mycket roligt arbete framför mig. Hur jag katalogiserar och registrerar alla mina stenkakor, närmare 500, i en stor vacker excelfil, så att jag snabbt kan plocka fram just den skiva jag vill höra på. Va kul!!!

No comments: