Saturday, March 22, 2014

Premiärfika

Lördagen

Anna var nere på stationen och mötte mig och det var rätt bra för det är bökigt att lotsa en liten vovve genom folkhavet samtidigt som man släpar en resväska. Nu kom vi hem snabbt och lätt och jag packade upp mina väskor, varvid ett paket med fyra blodpaltar dök upp. Detta är en delikatess och vi satte oss och väntade tills vi kunde med att begå lunch.

Kärt återseende för båda parter
Vi kokade en palt var och avnjöt tillsammans med lingon och smält smör. Sedan for vi ut till stugan eftersom jag inte varit där på över en vecka. Allt var sig dock likt och Anna började räfsa löv medan jag gjorde upp eld och kokade kaffe. Vi tog bort presenningen över utemöblerna, lade på en duk och tog sedan årets första utomhusfika. Det var inte direkt svinkallt men vi gick snart in på verandan där vi satte oss att läsa Helge. Jag fick nämligen ett album i present av Anna idag.

Dukat för fika
När detta kändes lagom for vi hem och bänkade oss framför TV:n och snart var det dags för kvällsmat - stekt palt. Jag skar de4 återstående paltarna i små bitar och stekte dessa. Nästa ännu godare än de kokta. Givetvis med lingon nu också. Och nu känns det att jag inte sov så länge så det blir nog snart läggdags.


No comments: