Saturday, April 05, 2014

Dalarö

I fjol fick vi ett fikapresentkort av någon gäst, som besökt oss i stugan. Kortet berättigar till fika för två på ett antal olika caféer i Stockholmstrakten. Bl.a. Ett fik som heter Dalarö Bageri och det lät ju trevligt. Vi har länge glömt bort kortet, men när vi nyss återfann det tyckte jag att just Dalarö lät fascinerande så dit styrde vi idag. Vi tog också med vännen Irja, som behövde komma ut och luftas.

I väntan på fika
Solen sken från en nära nog molnfri himmel men luften var väldans sval så halsduken satt fint runt nacken. Vi fann caféet lätt men de fann inte oss. De hade nämligen nya ägare och dessa ville inte kännas vid kortet, så det har vi kvar till en annan fika. Nu drabbade inte detta någon fattig så vi lät oss väl smaka av kaffe och kardemummabulle. 

Promenaden i hamnen blev väldigt kort pga kylan
Vi hann också med en liten promenad i den tomma sommarbyn. Allt verkade vänta  nobla sommargäster vilka vi inte var så vi åkte hem. Irja hade gett oss recept på sådana för tunna fröknäckebröd som blivit så populära och de bakade jag ikväll. De vart försvinnande goda. Lilltösen då? Ja, henne körde jag till stationen i morse så nu är hon hos mormor till ömsesidig glädje. 

No comments: