Monday, April 28, 2014

Detta rara gamla strävsamma par

Säga vad man vill om Facebook, och det gör jag gärna, men man kan knyta och återknyta kontakter där. Sedan en tid har jag återknutit kontakten med kusin Alve och hans fru Ros-Marie och idag kom det äntligen till ett besök hemma hos dem. Jag skulle köra till Stockholm idag och vad var då lämpligare än att köra vi Jönköping och passa på att besöka kusinen.

Värdparet vid kaffebordet ute på verandan

I det här hemmet är det Gäseneost som gäller
Samma vinranka som vi planterade i
söndags, fast tio år äldre...
 Jag har alltid svårt att sova innan längre resor, hur rutinmässiga de än är, och redan halv fem i morse var jag uppe och gjorde mig i ordning. Jag tog det lugnt och vid kvart i åtta var bilen lastad till brädden med flyttsaker och jag anträdde min resa med Noomi vilande i framsätet. Vi hann med två kyrkoruiner innan jag var framme men väl där fick vi tre trevliga timmar med både fika och lunch och genomgång av den imponerande trädgården, som redan nu stod i nära nog sommarprakt.

Vit kungsängslilja
Julros
Vanlig tulpan
Kamelia
Sedan jag fått mat fortsatte jag min resa, med förhoppningar om att snart ses igen (det var 43 år sedan jag besökte dem). Redan efter någon mil stannade jag igen och tog några bilder på kyrkoruinen vid Brunn men sedan blev det bara två stopp till - vid Brahehus och vid Skånska Lasses hus i Mjölby. Det finns sevärdheter överallt bara man letar upp dem.

2 comments:

eva said...

Nja så länge sen som 43 år sen kan det knappast vara. jag vill minnas att jag har varit med hemma hos dem.

eva igen said...

Vill också tillägga att jag känner igen dem och när jag ser dem på bild, kan jag även minnas deras röster. Vilket perspektiv vi börjar få på livet.