Monday, April 07, 2014

Födelsedagsbakelse

Oj vad vi sov i morse. Jag till halv tio och lilltösen till över tio. Tolkar det som att det var något vi behövde. Även vovven sov gott, obekymrad om att hon faktiskt fyller tre år idag. Det vart hon dock snart varse när det började dyka upp konstiga saker på tallriken. Jag tog en av Caesar Miltons pastejer, la upp den på ett fat, spritsade grädde runt, satte i tre tårtljus och ställde upp framför vovven.

En liten vovve som undrar varför det goda brinner
Hon var mycket konfunderad över det där med elden, anade nog att det fanns godsaker på tallriken, men vågade sig inte fram förrän vi blåst ut ljusen. Och då gick hon ett varv runt fatet innan hon till slut kastade sig över grädden. Jag struntade i hur mycket och vad hon åt idag ty hon skall sova hemma i natt och följaktligen inte spy i vår säng om hon blir illamående.

Sedan husse hämtat hunden for jag till skolan och mötte Anna eftersom vi var hembjudna till en kollega till henne, barnledig och nygift. Deras dotter är nio månader och alldeles uppenbarligen synskadad vilket skapat stor oro hos föräldrarna. Nu har de dock hunnit vänja sig vid situationen ty tösen ser tillräckligt mycket för att kunna vräka ner tallrikar i golvet och för att kolla efter var mamma och pappa befinner sig.

Ett litet barn som tycker gröt smakar skit
Vi fick ett par trivsamma timmar med god mat och glatt samspråk. Det hela avslutades med att far i huset skulle mata sin dotter och detta fick mig än en gång att tacka högre makter för att yngsta barnet är 33 år gammal och fullkomligt självgående. Sist ikväll bakade jag ännu en gång en omgång fröknäcke, denna gång med majsmjöl i stället för majsstärkelse. Det blev bäst hittills - supertunna och frasiga bröd.


No comments: