Friday, April 11, 2014

KB

Idag har jag också haft en fin dag fast inte ute i stugan utan nu var det Kungliga biblioteket som förärades med ett besök. Mesta tiden ägnade jag åt att gå igenom dödsannonser i Skaraborgs läns tidning, men först letade jag upp en kort notis om när Annas mormors och morfars hus brann ner till grunden 1923.

Tidig morgon och KB ligger i sin
Humlegård och väntar på mig

Tiden flög fram och jag fann många nya ättlingar i släktträdet bland de som noteras som sörjande i annonserna. Stilen i annonsen är så typisk att man enkelt kan se om ett namn är ett barns eller ett barnbarns. Jag unnade mig även en fika och en lunch på KB. Härligt att kunna roa sig så här också, precis när man vill.
Min studerplats fem våningar ner under
jorden. Läsapparat och dator
Jag for hem lagom för att möta Anna i Hemköp, men hon var lite försenad så jag hann klippa mig innan hon kom.  Kvällen ägnades sedan en trerätters middag med Paula och Jimmy samt Anders K som gäster. Jag gjorde för första gången pressgurka, ett enkelt tillbehör som mor ofta gjorde, och som är väldigt gott till stek. Till dessert gjorde jag så en äppelkaka, som segraren i kockmästerskapet gjorde och min blev faktiskt lika bra. Tyvärr glömde jag ta kort på den så jag visar den som Amir K gjorde. Min blev precis lika fin!

"Min" äpplekaka

No comments: