Tuesday, April 22, 2014

En ny arbetsvecka

Det känns alldeles extra fint att ge sig ut till stugan, sätta på sitt kaffe, och njuta av friden om man vet att de gamla kollegorna just då återvänder till katedern. I morse kunde jag inte bärga mig utan la ut en bild på kaffekoppen och altanen och det fina vädret. De gamla kollegorna uppfattade gesten och jag hoppas de kände sig lite extra avundsjuka på mig.

Allt klart för morgonfika
Jag ägnade mig mest åt att fortsätta katalogisera skivor och skriva rent mors dagbok, blott avbruten då och då för att titta till vovven, som låg slött i någon solfläck. Då och då kastade jag hennes favoritleksak, en gammal fotboll till hennes stora glädje. Det var så varmt och gott idag att jag hade verandadörren öppen hela tiden. Jag testade också vår högtrycksspruta för att se om den pallat vintern och det hade den. Inget vatten hade funnits kvar och sprängt sönder något ömtåligt.

Salems 1100-talskyrka
Jag stack in och hämtade Anna vid fem och vi for hem och åt innan jag körde henne och hennes oljefat till spelningen. Jag hade egentligen tänkt åka hem idag, men det var just transporten av oljefat som gjorde att jag fick skjuta på resan en dag. Medan hon spelade tog Noomi och jag en tur ner till den gamla fina kyrkan i Salem, som ligger så vackert på sin udde i Bornjön. Vi besåg den och jag tog också några geocacher innan jag for och hämtade Anna. Resten av kvällen ägnades slött tv-tittande.

No comments: