Tuesday, April 29, 2014

Sommartecken

När jag kom ut till stugan idag efter en veckas frånvaro var jag nyfiken på hur det gått med våra koltrastar. Och vad fick jag väl se om inte två små ulliga fula knyten som låg där nere i boet. Det tredje ägget var fortfarande inte kläckt. Kanske har det skadats av att fågeln lämnat boet, kanske är det bara försenat.

Hundvalpar och kattungar är söta men
fågelungar ser ut som små monster
Våra kungsängsliljor hade också slagit ut och nu har den spridit sig så vi har flera små lila blommor. Det verkar vara något med den lilla färgen som gör den svår att fotografera. Jag har nu tagit bilder av denna blomma i flera dagar och aldrig lyckats få till någon bra skärpa. Grässtråna bredvid blir knivskarpa men inte blomman.

En någorlunda skärpt kungsängslilja
Senast vi var i stugan planterade vi ju en vinranka i en kruka inne på verandan. Den hade flera små lila skott då och nu hade dessa börjat växa ut till gröna blad. Får se om tio år, om den är lika stor som Alves och Rosmaries då. Det jag ägnade huvudparten av dagen åt var idag ett bröllopstal på vers, som jag lovat en bekant att hjälpa till med.

En blivande vinranka
Hennes brorson skall gifta sig och hon hade lovat sin far att skriva ett tal åt honom. Hon hade kört fast och vände sig i sin nöd till den ende hon visste, skulle kunna hjälpa henne - mig. Hon har skrivit upp en massa fakta om paret så jag skulle ha något att bygga verserna på, men det är inte så lätt ändå. Man skulle ju kunna trampa på väldigt ömma tår av ren okunnighet, så det gäller att vara försiktig. Jag har gått och dragit på uppdraget i en dryg vecka och idag satte jag mig ner med block och penna och efter några timmar hade jag fått ihop en dikt som jag var rätt nöjd med.

Idag fyllde morsan 86 år och jag firade
dagen utan hennes fysiska närvaro.
Det visade sig att även min uppdragsgivare var nöjd, mer än nöjd. Nu kunde hon äntligen meddela sin far att talet var klart för enligt uppdraget så skall min insats vara helt anonym. Det spelar ingen roll för det är kul att  kunna hjälpa en vän i nöd.

No comments: