Wednesday, April 09, 2014

Vårstädning i stugan

Jag var ute i stugan lika tidigt idag som igår men nu hade jag bestämt mig för att det var dags att vårstäda. Igår hade jag ställt vattentunnan under hängrännan så idag hade jag fullt med friskt (men grönaktigt) regnvatten att diska och städa i. Jag började direkt och på en dryg timme hade jag röjt i storstugan, sopat, skakat mattor och plockat undan allt som bara stått uppställt under vintern. Sedan tog jag köket, diskade, torkade bänkar och plockade bort skräp.

Fint och undanplockat i storstugan
Mycket nöjd med mig själv satte jag mig nu och började märka de skivor och skivfodral som jag katalogiserade igår med små klisterlappar, där jag skrev skivans nummer med prydliga siffror. Jag hann också med att börja skissa på en ny större målning till Rosmarie. Hon fick ju en akvarell i storlek 40 x 50 med motiv från Gamla stan i inflyttningspresent i nya lägenheten. Hon var nog lite stressad när hon fick tavlan för häromdagen hade hon frågat Paula var jag hade köpt tavlan. Hon tyckte om den och ville ha fler. Hon vart överraskad över att jag gjort den och jag smickrad så nu gör jag en ännu större med ett annat gamlastanmotiv.

Vårstädat i köksdelen
Jag fick ett roligt telefonsamtal idag. Det var Carina Lundin från skolan, som undrade om jag möjligen kunde tänkta mig att hjälpa henne med inbjudningarna till årets avslutningsfest för niorna. Om jag kunde! Jätteroligt att inte vara bortglömd.

Nya grannar på gång?
Jag upptäckte också ett fågelbo idag. I hyllan vid vår utedusch har en liten fågel byggt ett perfekt bo. Jag har inte tänkt på det tidigare, så jag vet inte när det byggdes men det kan inte vara gammalt. Tyvärr var det ingen fågel där nu, kanske håller den på att bilda par, kanske är den bortskrämd eller kanske har höken tagit den. Ska bli kul att se om det händer något. Sist idag hämtade jag Anna efter gospeln.



No comments: