Wednesday, April 30, 2014

Valborgsmässoafton

Idag började inte Anna förrän kl 12 så vi tog oss en lugn förmiddag, vilken avslutades med ett besök på Bo Rappnes trädgårdsaffär i Ulriksdal. VI köpte presentblommor till Järbo, dit vi skall i helgen, samt tre små pelargoner till vår krukställning på verandan. När Anna börjat jobba for jag iväg till stugan och planterade de små krukorna, samt intog en enkel lunch.

Så här fin blev våra väggupphängda pelargoner
Jag for hem ganska snart för Anna slutade redan kl fyra och jag tänkte överraska med de där goda fröknäckebröden, som vi avstått från i flera veckor nu. De är så försvinnande goda men förhoppningsvis nyttigare än wienerbröd och småkakor. Jag gjorde också en enkel sallad till middag varefter vi drog oss ut mot Tollare folkhögskola, där Anna en gång i tiden utbildat sig till Fritidsledare.

Ungdomar med facklor radar upp sig kring brasan
Inom kort flammar den stolt mot
den mörknande kvällshimlen
 Där har de ett vanligt enkelt valborgsfirande med glada snälla människor, en liten kör, ett litet vårtal och en maffig valborgseld. Anna träffade fler gamla bekanta och när elden började falna drog vi oss upp mot herrgården där vi fikade i glatt samspråk med ett antal gamlingar, som Anna kände sedan sin folkhögskoletid. Nöjda och belåtna for vi sedan hem och somnade i soffan framför TV:n.

No comments: