Sunday, April 20, 2014

Samling vid pumpen

Idag vaknade jag till en härlig frukost - ägg och sill. Lägg till detta sol från en klarblå himmel och dagen började perfekt. Det var lovande ty dagens projekt var ju att sätta på pumpen, för att se om den kunde förse oss med kallt, klart sjövatten i år också. Härdade efter fjolårets otroligt knöliga pumpinstallation gick vi ner till pumpen, laddade med en kraftig rörtång, hink och vattenkanna. Man skall ju fylla pumpen med vatten och vi tog två ämbar för att inte behöva springa så ofta efter vatten. Det hade vi inte behövt.

Det syns inte på stillbilden, men vattnet porlar vackert i vår bäck
Efter en kanna vatten var pumpen full och vi satte på den. Den puttrade snällt, men Minna som kollade läget uppe vid stugorna såg inte en droppe vatten. Vi försökte fylla på nytt vatten, men det gick inte i mer. Och nu meddelade Minna att hon glömt sätta på sin huvudkran och att nu kom det vatten minsann. Med ett sjujäkla tryck. I första försöket. Efter bara en kanna vatten. Knappt man kunde tro det var sant men det var det och snart porlade vattnet muntert i vår lilla bäck. Vi slog oss belåtna ner i var sin solstol med var sin god bok och njöt av försommarvädret.

Det syns inte på stillbilden, men musiken ljuder snällt på bara batterier
Från början tänkte vi sova över i stugan, sedan stanna till mörkrets inbrott och till sist, komma hem i tid till Mästarnas Mästare på TV. För även om det var varmt och gott så blev det betänkligt kallare fram mot aftonen. Vi åt dock lunch först och satt inne på verandan en stund och lyssnade på lite musik. Igår gick ju fjädern sönder även på den "nya" vevgrammofonen och jag har sänmt ut nödrop efter en ny. Dock kom jag på att kolla om kanske den lilla eldrivna apparat, som står under soffan är utrustad för batteridrift. Det var den och med sex nyinköpta stavbatterier strömmade snart den allra ljuvaste musik ut ur högtalarna. Fast lite för bra. Det skall vara vevgrammofonens småfel för att få fram den där riktiga musikfealingen.

No comments: