Sunday, April 13, 2014

Korg - tvätt och boll

Vi började dagen tidigt, redan 0700 med tvätt. Vi brukar sköta detta på söndagmorgnar, men nu hade vi glömt/missat förra gången så det var en bra drös med tvätt att bära ner i källaren. Med effektiv planering fick vi dock gjort alltihop och redan kl elva var sista maskinen torkad och inlagd i sina hyllor.

Jag stack nu ut till stugan helt kort för att lämna en gastub som jag köpt och som inte kan vara kvar i hyrbilen eftersom den ska lämnas tillbaka i morgon. Jag planterade också lite påskliljor innan jag for hem och gjorde lunch, en mycket enkel sådan; lite rotsaker och en färsk kyckling (Svensk!!), som jag stoppade ner i en lergryta och satte in i ugnen. En och en halv timme senare var lunchen klar och smakade utmärkt.

Eftermiddagsnöjet bestod i att besöka Fryshuset och se en basketmatch med mellersta grabben grus. Min uppgift här var att vara chaufför och jag låtsades inte ens följa med. Det var förövrigt en himla massa väntan så det var tur jag hade med mobilen och att det fanns kaffe att köpa på stället.

I morgon skall jag alltså lämna åter hyrbilen och hämta vår lille röe som varit inne på utbuckling. Jag vet inte när jag skall hämta den utan bara att verkstaden ska ringa någon gång så jag ser fram mot en lång trist väntan på ett telefonsamtal. Det ska bli härligt att få köra automatväxlat igen.

No comments: