Monday, July 21, 2014

Anna blir chockad

Idag har jag lyckats chocka Anna rejält. Vi varvi Farsta Centrum och när hon och Stina gick in på Dea Axelssons för att leta kläder så pep jag iväg till Dressman och köpte nya shorts och ny kortärmad skjorta. Fast jag sa att jag skulle gå och ta en fika.


Jag hann detta utan problem. Jag var t.o.m. inne i ett par ytterligare butiker där expediterna hade mer tud med sig själva än med sina kunder. När jag kom åter hade de valt ut ett par plagg men jag hann ändå ta min fika innan de var klara. Anna trodde inte sina  ögon när jag dök upp i nya fina kläder och det var precis det som var meningen.


Från Farsta åkte vi in till Paula o Jimmys stamfik där vi åt lunch. Ett bra ställe som helt enkelt heter Gården och där man kan sitta ute så att även lilla vovven får vara med. Efter en god sallad fortsatte vi vidare mot Liljeholmen, där Annas nya jobb ligger och där de nu byggt upp nya skolbyggnader eftersom skolan är helt ny. Bredvid skolan finns en glassbutik med "äkta" glass.


Vi köpte oss stora maffiga strutar och traskade ner till kajen vid Årstaviken, som kantas av nya fina hyreshus, som kommer att levererar barn, som i sin tur levereras till Annas skola av föräldrar, som har med sig både iPhone och Laptop när de lämnar barnen. Och båda är påslagna.



På kvällen skulle vi till kusin Carina på försenat födelsedagskalas och en av presenterna skulle bli en tårta. Den åkte bi hem och tillverkade med köpebottnar för enkelhets skull. För en gångs skulle var jag helt oskyldig utan det var Paula och Anna som skapade ett riktigt fint bakverk. För att transportera den till Carinas fick vi inviga den tårtransportväska, som Anna fick i present av Erika för några år sedan.


Kalaset hos Carina blev trivsamt med god mat och trevligt prat men också en påtaglig kontakt med de dagsaktuella nyheterna. Carina har en fosterson från Gaza i 16-årsåldermn och det kändes obekvämt att sitta och se ingående reportage från Gaza i nyheterna, med gossen bredvid sig. Han hade titta mycket i början av krisen men sedan  gett upp och försökt distansera sig till det otäcka.

Vi blev kvar ända till midnatt och nu skall jag avrunda dagens text, som jag påbörjade som hastigast "igår" kvall för att få rätt datum.

3 comments:

Anonymous said...

Vilken chock dina kvinnor måste fått/syse

Anonymous said...

läste inte din rubrik/syse

Alf said...

Då måste budskapet ha gått fram :-)