Monday, July 07, 2014

Premiärdopp

Idag är det åter måndag och vi försöker visa vissa ansatser till praktiskt arbete. Anna tar hand om bilen och tvättar sätena med en exklusiv textiltvätt medan jag tar hand om en hängränna som rasat från den gamla ladugården, som här uppe kallas för Bodan. Detta var snart gjort och med hänsyn till den värme som plötsligt drabbat  oss körde vi nu upp till vår badsjö norr om polcirkeln - Kattejaur.

Vår vackra badsjö

Noomi har dragit upp tallen på bryggan
En grund och fin liten vik till en lite större sjö. Vattnet är rent och klart, man bottnar överallt och när man väl tagit sig ner i det våta känns det inte så kallt heller. Jag låg i och plaskade rätt länge och det gjorde Noomi också. VI slängde i små pinnar och hon sam ut och hämtade dem. Till slut fann jag en gigantisk tallegren, som låg och flöt i vassen. Den tog hunden hand om och hade nära nog pulvriserat den när det var dags att åka hem.

Hamburgare med majskolv på G
Anders har en mycket intresserad åskådare
 Hemma tände vi grillen. Det blåste behagligt mycket för att hålla undan mygg och för att ge elden bra drag. VI grillade hamburgare, som legat i frysen sedan i fjol, men de smakade bra och vi har ännu, tre timmar efter maten, inte kastat upp dem. Nu sitter folket och ser på Lotta på Liseberg och sedan skall vi väl gå ut i den svalkande aftonbrisen på vår dagliga promenad.

No comments: