Saturday, July 26, 2014

Min egen semester, lördag

Även denna dag har varit helt ljuvlig, bortsett i viss mån från vädret, som fortfarande är på tok för varmt. Idag tog jag mig dock samman och klättrade ner till sjön och några fina badklippor där Noomi och jag fick vara för oss själva. 


Det var underbart att glida ut i vattnet och Noomi var lycklig. Det är inte långgrunt så hon simmade bara ut om man kastade pinnen mindre än en meter. Det var kanske tur för plötsligt såg jag en snok komma simmande fem meter ut i vattnet. 


Morgonen hade annars inletts med sedvanlig frukost; blåbär och bananer i mellanfil. Det finna många blåbär men de är så små att det inte är roligt att plocka. Efter frukost deltog jag i lite utflykter, helt virtuellt. Anna och hennes gäng är på Liseberg och jag tackade min skapare för att hunden behöver skötsel, när jag såg köerna. Desto roligare såg lillasyster E ut att ha det med barn och barnbarn på ångloksutflykt. Jag har allt tänkt mig dit jag också om ett par veckor när jag är nere i Trollhättan. 


Lunch blev även den en kopia av gårdagens. Varför ändra ett vinnande koncept? Sill med potatis, smält smör och gräslök är ju så jävla gott. Med en liten nubbe därtill. Disk får anstå eftersom jag är ensam. Jag ägnar mig i stället åt vila, akvarell och läsning. Boken om Bronsåldersmordet blev klar idag.


Till kvällsmat stekte jag några hamburgare. Till både mig och vovve. Hon äter inte i värmen men med nystekt hamburgare vaknar till och med hennes aptit. Nät jag var klar ställde jag ner min tallrik som fortfarande innehöll råstekt potatis i örter och även detta slevade vovven i sig. Hennes egna näringsriktiga kulor måtte smaka faen.


När det blev svalare gjorde jag ett enkelt försök. Jag smälte lite stearinskrot och hällde i en plastmugg varefter jag stack ned en bit stjäl av säv, som jag skalat någorlunda. Jag ville se om den gick att använda till ljusveke så som släktingen veketåg. Det gick utmärkt. Nu sitter jag på verandan med sävljuset tänt, några andra ljus också och det är äntligen svalt. Från badstranden på andra sidan sjön hörs då och då brunstvrål från testosteronstinna hannar och gälla skrik från honor. I luften flyger sent ankomna flygplan in mot Arlanda, bäcken porlar stilla och på bordet ett halvfullt glas maltwhisky. Det är lördag kväll i lilla stugan i stora skogen. 

No comments: