Saturday, July 05, 2014

Se, nu tittar lilla solen in igen

När jag vaknade i morse och tittade ut under rullgardinen möttes jag av ett ögonbedövande solsken från en klarblå himmel och sedan har det fortsatt på samma sätt hela dagen plus att det blåst alldeles lagom mycket för att hålla temperatur och myggor i schack. Vi kunde t.o.m. ta en långpromenad på den s.k. cykelstigen, den väg skogsägaren anlade åt sina arbetare i början av seklet, det förra, och som fortfarande är klart gångbar. Dock oftast inte på sommaren på grund av myggplågan, men i dag och i år är de inte så farliga.

På väg till cykelstigen
Efter denna promenad var vi värda en liten utflykt till Laxholmen, tillsammans med Jonny och Kicki och där fikar man laxsmörgås och kaffe på en udde i Stora Luleälv. Här har man fiskat lax sedan medeltiden, och betalt skatt till kronan i denna ädla vara. Då var Laxholmen en holme, men efter Vattenfalls alla dammar är den numera en udde i något som ser ut som en sjö, mer än en älv.

Ön som blev en holme och fick en liten bro

Fika på platsens enda soliga bord
En musikmaskin med en klen sångare underhöll idag och hade musiktävling. Det fanns tre priser och alla dessa gick till vårt bord. Dock inte till mig efters0m jag satt ensam i skuggan under själva frågedelen och inte visste signaturmelodin till "Bron" och inte kände igen Lasse Stefanz. Det spelade dock ingen större roll ty den gamla fina kakburk Anna vann innehöll även goda kakor.

Torget vid midnattstid
Nu är klockan snart midnatt och jag sitter och planerar en glasbruksresa till Småland med svärmor och Anna. Samt stack nyss ut för att ta en bild av midnatt vid polcirkeln så att alla sörlänningar ser att vi verkligen har midnattsljust här.

No comments: