Sunday, July 27, 2014

Min egen semester, sista dagen

Inatt sov jag med dörren öppen ut mot skogen och då var det lite drägligare temperatur. För att inte hunden skulle smita ut eller någon räv smita in ställde jag ett enkelt campingbord som hinder och det gick bra.

Samma lunch som vanligt men utan nubbe eftersom jag skulle köra hem
Jag har tröttnat på att gå och plocka de små blåbären så i morse tog jag fram bärplockaren och på ingen tid alls fick jag ihop fullt tillräckligt. Och inte var det mycket skräp med heller. Sedan ägnade jag förmiddagen åt att måla lite och åt att lyssna till skogens ljud. Det känns som att helgen gått alldeles för fort och värmen har gjort att jag inte orkat göra något alls.

Verandan stod pall för ovädret utan problem
Det skulle bli regn och åska idag och där höll SMHI sitt löfte. Sedan jag ätit lunch drog det ihop sig och plötsligt var åska och blixt och dunder över mig. Det började spöregna, kort och intensivt och temperaturen vart behaglig sval för en stund. Jag hade haft god tid på mig att diska och plocka i ordning så när regnet var över var det bara att åka in till stan och vänta på göteborgsresenärerna.

Så här såg skadorna ut.
Det hade blivit lite dramatik under hemresan, inte får vår bil, men för Gabbis gick det sämre. DE hade stannat på Malma Marknad i Malmköping och när de skulle hämta bilen hade en husvagn backat in i sidan och förstört den. Som tur var fanns det vittnen och husvagnsägaren, som smet, kommer att få trubbel, men det får ju även Gabbis. Otur när sådant händer.

No comments: