Thursday, July 24, 2014

Det är inte lätt att vara fet i hettan

Den rubriken får man inte snubbla på. Men idag har den varit sann. Till all lycka har vi varit ute i stugan hela dagen och faktiskt klarat den 30-grtadiga värmen riktigt bra. VI hör förflyttat oss i takt med skuggan och när det vart FÖR varmt så fyllde jag vår lilla femliters dusch med ouppvärmt sjövatten och duschade kallt. Det var härligt.


Trots värmen har vi inte varit helt inaktiva. Vi började med att plocka blåbär till frukost och sedan vi låtit den sjunka undan bar jag ut vårt kylskåp, som strulat ett bra tag nu. Det har inte gått att vrida upp veken för att få ner kylan och i mina försök vred jag av veven så att det inte gick att röra veken alls. Med hjälp av Jimmy fick jag bort kugghjulen inne i brännaren och kunde sedan med stor möda pressa upp veken för hand.
Lägesrapport från vinrankan: "Jag växer och frodas"
Jag trodde detta skulle hjälpa men det har det inte. Så idag tog jag alltså ut skåpet och läste igenom instruktionen noga. Där stod att veken skall vara jämn och rund och det var den ju inte. SÅ jag drog upp den för hand, klippte till och putsade den och tände sedan igen. Nu hände det märkliga under dagen att medan luften dallrade i 30 grader så stod skåpet och brann i solen och temperaturen sjönk sakta. När vi åkte hem vid sjutiden hade den sjunkit till 16 grader så nu ger jag mig tusan på att jag lyckats fixa kylskåpet och att det har rätt temperatur i morgon. Hoppas det i alla fall.


Anna var inte latsidan heller utan tog ut en av våra trasmattor för att testa hur mödosamt det skulle vara att tvätta dem med såpa. Det var inte alltför jobbigt så det får vi nog fortsätta med. Mest av allt har vi dock tagit det lugnt idag och vid sjutiden for vi hem eftersom jag lovat baka piroger som matsäck till i morgon. Anna, Paula och Jimmy skall fara med Gabbis och rabarberna grus till Göteborg och Liseberg över helgen. Jag slipper för jag ska passa hunden.

 Nu har Gabbi krånglat till allt igen genom att bjuda in ytterligare en barnfamilj så då väcks den tanken att "vad skulle de andra vuxna dit för". "Vi hade ju kunnat lägga dessa pengar på att åka lite längre än till Polen". Det är bra när tankarna klarnar i ens omgivning och när fjäll faller från ögon!

Hur som helst. Jag slipper ifrån hela eländet och avrundade kvällen med att baka piroger i matsäck till göteborgsresenärerna. De kommer säkert att få roligt också och enligt vad jag tänker så är det skönt för den att behöva svassa runt småungarna hela tiden utan i stället kunna ha roligt tillsammans som vuxna


No comments: