Tuesday, July 01, 2014

Jag - Datorn 2-0

Måndag

Idag har jag vunnit två gånger över datorn. Först när jag lyckades ta bort funktionen hos den tangent som låser tangentbordet till stora bokstäver. Det händer så hemskt ofta att jag skriver en lång text och upptäcker, när jag tittar på skärmen, att den är skriven med versaler. Ofta har jag försökt eliminera den funktionen, och idag fann jag äntligen ett tips som visade hur man skulle göra - och det funkade.

Nästa seger var svårare. Jag lyckades inte få datorn att "hitta" min mobil och min surfplatta så jag kan lagga in talböcker och musik för långa bilresor (vi skall göra en sådan snart). Jag försökte på alla möjliga sätt och till salut fick jag ett tips av Anders som var vägvinnande och nu kan vi se fram mot en lapplandsresa med bra böcker i sällskap.

Ljust och luftigt och fint på verandan
Bilen fick jag för övrigt hämta hos min bäste bilmekaniker, mannen med den sträva ytan och det godhjärtade inre, som brukar sköta service på vår lille röe. Denna gången hade jag bett honom fixa bromsskivor och dito backar så det blev dyrare än vanligt och snart är det dags för en utgift till. Bilen har kommit upp i den ålder då man bär byta kamrem, men det tar vi efter semestern.

När jag nu fått bilen stack jag ut till stugan där allt var som det skulle. Anna var inte med för hon skulle in till stan och byta glasögon och där gör jag ingen som helst nytta. Jag fixade mig en enkel lunch på korv och tunnbröd och sedan satte jag mig att måla. det var riktigt roligt och länge sedan sist, Jag gjorde bilden, som jag tänkt skall bli en interiör, nästan halvfärdig.

En blivande interiör
Jag var inte där så länge utan stack hem och gjorde i ordning lergrytan eftersom vi tänkte oss kyckling till kvällsmat och därtill är en sådan gryta bra. Efter maten blev det middag och nu följer vi den spännande matchen mellan Tyskland och Algeriet. Det ser mörkt ut för Algeriet men de har gjort bra motstånd.

No comments: