Saturday, July 19, 2014

Grillkväll med grabbarna Grus

Dagen förflöt i en lång skön väntan på grillkväll med kärngänget; Jimmy/Paula, Gabbi/Pelle, gossarne förstärkta med välartad kompis, samt mamma Ros-marie. Vi kom ut vid ettiden efter en långsam start hemma och jag lastade direkt in det skräp jag sållat bort igår för vidare befordran till Soptippen i Hagby. Det är härligt att slänga saker men jag vart lite konfunderad när jag kom till de containrar, som Myrorna ställt ut. I en av dem låg hela nationalencyklopedin slängd, lite vårdslöst. Jag tänkte på denna långa tid då vi regelbundet löste ut ett nytt band för hyfsat mycket pengar.

Bortkastad visdom
När jag kom hem igen satte vi oss att äta lite gott bröd och en koppa kaffe. Tyvärr hade vi glömt köpa pålägg, men jag erinrade mig att jag en gång droppat olja på bröd på en restaurang vid kusten, och Anna visste att salt var gott på bröd. Detta testade vi och det smakade smaskens, lite väl smaskens för vi åt rätt mycket bröd.

Gott, gottigott gott
 Nu vart det middagsvila och fram vid femtiden satte vi på grillen. Då hade Gabbies kommit och strax efteråt Jimmy o Paula. DE har haft otur med sin bil som plötsligt blivit okörlig. De har fått låna av kompisar men går det inte att laga den så får det bli hyrbil när de skall till Lisebnerg nästa helg.

Lördagsmys
Det hade regnat rejält under em och luften var sval och skön så vi fick en fin stund vid det dukade långbordet med allehanda grillat kött, sallad och potatis. Gossarna har tillväxt i ålder och visdom och var till mycket ringa besvär. Kvällen vart trevlig och när Gabbies farit satte vi andra oss inne på verandan och började boka hotell till v¨r kortsemester i Polen. VI fann till slut ett som verkade bra och det bokade vi så nu blir det ytterligare en utlandsresa. Kul.

1 comment:

Anonymous said...

Hur kan man ge sig till att slänga sådan samlad kunskap. Jag vet att allt finns på nätet, men det slår inte känslan av att slå upp i en bok och inte bara finna det man söker utan även annan, osökt kunskap!!!
/sysM