Saturday, November 29, 2014

Advent i stugan

Idag tjuvstartade vi första advent ute i stugan med lussekatt, kaffe och första ljuset tänt. Dessförinnan hade dock Anna varit nere i Farsta och klippt sig och shoppat lite medan jag for ut till stugan och förberedde lunch och värmde upp stugan och verandan. Solen sken idag och det var så kallt att spillvatten frös till is på bryggan. Jag tömde ut vattentunnan nu när det börjar bli kallt och då spall jag en del som jag sedan höll på att dratta på arschlet i.

Annas bildkollage från stugan
Vid fyra var det redan kolmörkt och då hämtade jag Anna vid Mörby varefter vi for ut till stugan. Där lyste marschaller och värmeljus inbjudande och vi steg in i storstugan och åt försenad lunch varefter vi fortsatte med kaffe och lussekatt ute på verandan. Fotogenkaminen hade stått på ett par timmar så där var också varmt och gott.
Första adventsljuset tänt
Efter en stund åkte vi hem, tog ner adventslådan och gjorde i ordning för första advent här också. Sedan såg vi sista avsnittet av "Så mycket bättre" och nu ser vi på första avsnittet av en serie av Felix Herngren, som heter Torpederna och som verkar lite för otäck för mig.

No comments: