Wednesday, November 05, 2014

Vinterbonat

Jag väcktes av ett hejdundrande brak i morse. Det var soptömningen som hällde en hel container med glas i en stålvagn. Men lika gott det. Nu kom jag ut till stugan i tid och där var jag nyttig. Jag började med att gräva ner rosor och liljor där vi brukar jordslå den. Sedan samlade jag in alla små solcellslampor, som brukar stå ute över vintern men som kan få ett bättre öde i år. Därefter täckte jag in utemöblerna med presenning så nu kan vintern komma.




Sedan fikade jag och for hem och laddade inför morgondagens resa till Motala och vidare Skåne. Jag har gott om tid så jag funderar på att välja små vägar med många kyrkor omkring sig. Kanske också en och annan järnvägskorsning.


Sist ikväll var det läxhjälp som vanligt och idag var det en kille, som verkat lite avvaktande och blyg, som kom och satte sig vid mitt bord och sedan fick hjälp med både SO och matte. Jag hade med mig bilen så jag for då och hämtade Anna vid hennes kör efteråt. När vi kom hem satt Anders här och tillsammans avnjöt vi en läcker cowboygryta, köttfärs med bönor och potatis i stark sås.

2 comments:

Anonymous said...

nööörd/syse

Alf said...

Vadå? Vem? Jag ????