Thursday, November 27, 2014

Hundvakt

Jag sov ända till över nio i morse och sedan fortsatte vi att ta det lugnt, Noomi och jag. Hon sov i sin korg och jag satt och skrev rent dagbok. Jag fyllde min gamla trasiga resväska med böcker vi kommit överens om och bar upp allt på vinden. Hade tänkt fortsätta röja men insåg att vi nog behöver vara två om det och att det då får bli helgjobb. Vardagarna är så ansträngande för de arbetande klasserna att inte mycket blir gjort då.

Vid tvåtiden drog jag mig iväg bort mot Högdalen för att bistå äldste grabben Grus med matematik. Det har framkommit att han kommit efter och riskerar att ej bli godkänd i Ma i höst och det har tagit honom hårt. Jag satt med ynglingen i en timme och kunde konstatera att hans svårighet nog m,est bottnar i svårigheter ,ed koncentration och en oro att göra fel, som resulterar i en oförmåga att göra rätt. Jag försökte med uppmuntransmetoden och kanske hjälper det. Han har tydligen stort förtroende. för mig, konstigt nog :-)

När det var klart for jag och mötte Anna vid hennes skola. Jag hade glatt mig så åt att köpa kött från gårdsbutik i en buss som brukar stanna vid Annas skola på torsdagar men inte fan kom där någon buss. Stor besvikelse. Kanske kommer den bara varannan torsdag. Jag har nu en gårdsbutik uppe i södra Uppland, som jag kan resa till i morgon. Det ligger några fina kyrkor på vägen dit så det kan vara värt en resa. Och kul att få köpa kött direkt av den bonde som fött upp kossan.

No comments: