Tuesday, November 04, 2014

Däckbyte

Jag började dagen med att åka och byta till vinterdäck. Vi skall ju ut på långresa i helgen, lillasyster och jag, och SMHI har talat om att det ska komma snö så då gäller det att vara förberedd. Bytet gick fort och när jag ändå höll på bytte jag vindrutetorkare också. Det gjorde en enorm skillnad. Efteråt for jag iväg till stugan och där njöt jag av att vara hela dagen tills det blev dags för körsång.


Min första insats var att skruva isär den tvåsitssoffa  som stod i stugan innan jag byggde sängen och därefter körde den till Hagbytippen, en härlig plats. Det var skönt att bli av med soffan som stått i vägen ett bra tag nu.

Ingen rök utan eld
Det tar sig
Full fräs
Nästa insats var att testa om jag kunde göra en s.k. timmermansspis genom att borra två hål i en granstock. Jag har ju flera gånger sett törvedsstubbar i den funktionen men aldrig en gran. Det gick till slut riktigt bra, men det tog tid. Granen har legat död i terrängen i ett år och hade börjat ruttna och var dessutom lite småsur så jag fick mata brasan med tunna tjärstickor ett bra tag innan det tog sig. Men då brann det fint länge.

Resten av dagen vilade jag och skissade på lite bilder och sedan for jag till kören. Det var misslyckat idag. Vår vanliga ledare hade vikarie idag och han spelade högt och snabbt och ljudligt en massa gamla julsånger som alla utom jag tycktes kunna, Vikarien tog ingen hänsyn till detta och märkte inte hur illa det gick även för flera andra så jag gick vid kaffepausen och for och hämtade Anna nere i Skärholmen i stället. Det var betydligt mer givande.

No comments: