Monday, November 17, 2014

Bouppteckning och urnsättning

Hemma hos Eivors gjorde vi oss en lugn morgon med frukost och förmiddagskaffe innan vi begav oss iväg mot Nossebro. Jag stack lite tidigare för jag tänkte åka och ta några bilder av ruinen efter Hudene gamla kyrka. Det tog lite längre tid än planerat så jag fick stå på för att hinna i tid. 


Kl elva var vi dock alla på plats och vi gick igenom formalia vid en bouppteckning. Något som är rätt summariskt numera jämfört med förr i tiden. Vid sådana här tillfällen kan det ju dyka upp helt nya syskon, men någon sådan överraskning drabbades vi inte av utan allt gick lugnt och städat till. Efteråt for vi till Liljedahls på lunch. Jag har funnits här sedan 1955 men det är första gången jag är inne där. Det var gott och billigt och mätta och belåtna samlades vi hemma hos Ingvar på kaffe i väntan på urnsättningen. Därvid lät vi oss väl smaka av den prinsesstårta William bakat till sin egen födelsedag.


Urnsättningen skedde kl två i Essunga kyrka och det var allt lite märkligt att se ska dagars upphov samlad i en liten kruka. Liksom förra gången blev det min uppgift att bära den till graven och tanken for genom mig att nästa gång kanske det är jag som blir buren. 


Utan större krusiduller sänkte jag ner urnan och vi stod sedan kvar en stund och talade om människor vi känt som låg i gravarna bredvid. Och lite om pappa och mamma också. Gravstenen är inne på gravering men skall väl snart vara klar. 


Efter detta for var och en hem till sitt utom jag som skall stanna till i morgon då jag har några ärenden i Trollhättan och Lilla Edet. 

No comments: