Friday, November 14, 2014

Gammalt och nytt

Vovven och jag for ut till stugan tidigt i morse, så fort Anna stuckit till skolan. Jag hade två ärenden. Dels att hämta den whisky, Paula och Jimmy haft med från USA och dels testa hur den gamla buckliga mässingsljusstake, som alltid stod framme till advent i Remmene, skulle ta sig ut med vitlav och röda nypan. Den blev mycket fin. Men jag bemästrade frestelsen att tända den.


På hemvägen stannade jag och köpte ingredienser till min goda saffranskryddade fisksoppa. Hunden fick vara ensam i bilen under tiden och om hon gnällde och ylade så hördes det i varje fall inte in i affären så då skiter jag i det. Hemkommen lagade jag till soppan och testade den till lunch, Den blev jättegod.


Dagens stora evenemang var annars besöket på Moderna Museet med grabbarna Grus. På hemvägen från San Francisco fick jag sällskap med en anställd på Moderna Museet och vi fick så bra kontakt att hon erbjöd mig och Anna fritt inträde på hennes museum. Nu skall ju detta bli gratis för alla efter nyår så det gällde att fixa ett besök innan dess, för att få känna sig lite märkvärdig. Det blev idag.


Det var en annorlunda upplevelse för oss alla, men gossarna verkade ingen gång ha tråkigt och det fanns mycket att se, inte minst den aktuella skulpturutställningen med bl.a. världens största ballonghund. Tyvärr fick jag inte träffa min bekanting denna gång, men om några veckor har de sin traditionella pepparkakshusutsällning och då gör vi ett nytt försök.


Kvällen ägnades sedan åt fisksoppa till supé. Den är så god att jag utan problem tar den två gånger samma dag. Jag tänkte på att jag för precis en vecka sedan också åt soppa. Svartsoppa hos Kalle på Spången. Möjligen hade lillasyster uppskattat min soppa mer än Kalles... När vi sedan följde Idol invigde jag det whiskyglas jag fick i farsdagspresent och det fyllde sin uppgift väl, mycket väl.

1 comment:

Anonymous said...

Jag tror bestämt att lillasyster skulle uppskattat fisksoppa med saffran mer än hon uppskattade svartsoppa, men ikväll har hon avnjutit mycket god svampsoppa med kollegorna. Det var också väldigt trevligt.
/MÖ