Sunday, November 02, 2014

Samling vid pumpen

Jag började dagen med att kurera min kära lap-top som hade fått ont i magen igår. Så fort den skulle ut på nätet och leka så började den harkla och hosta och nära nog kvävas, så här krävdes insatser av en kunnig operatör. Jag själv. Jag ägnade förmiddagen åt att operera bort skadliga element i den käre Lappe och lyckades sedan, att med en lyckad transplantation, väcka lille Lappe till livet igen.

Lättad om hjärtat lät jag Lappe vila sig och vi for ut till Ulriksdal och den traditionella höstmarknaden där. Vi köpte inte så mycket, men tre marsipanbröd blev det och dessa skulle inte läggas i kylskåp. Ingen risk. De hann inte i närheten av kylskåpet innan de var försvunna. Det första gick redan ute i stugan dit vi för för att stänga pumpen. Det har varit milt länge men man vet aldrig. Plötsligt slår kung Bore till och då är det skönt om pumpen är tom.

 I väntan på att vattnet skall rinna ur pumpen.
Med viss möda fick vi bort slangen mot sjön och allt vatten rann ut. Sedan for vi hem och bänkade oss framför TV:n och några av programmen där Gunde Svan tävlar mot elitidrottare i olika grenar. Under tiden ägnade jag ,mig åt Lappes konvalescens och nu är han såpass återställd att jag utan problem kunnat skriva dessa rader.


1 comment:

e said...

:-)