Friday, November 28, 2014

KRAV

Jag gick upp redan halv sex i morse. Detta för att jag skulle köra Anna till hennes fritis där hon hade öppningen idag. Skulle hon åkt kommunalt hade hon behövt gå upp en timme tidigare så då ställer jag naturligtvis upp och kör. Trafiken var tämligen liten så dags så jag var snart hemma igen. Jag hade ju tänkt köpa "hemmagjort" nötkött i går, men köttbilen kommer bara varannan vecka så då hade jag bestämt mig för att ta mig ut till en riktig gårdsbutik i stället. Jag var nämligen inställd på att bjuda på riktigt finkött ikväll.

Huså gård i Brottby
Den butik jag utsett ligger i Brottby, på vägen mot Norrtälje och de har öppet mellan 16 och 17:30 på torsdagar och fredagar. Jag behövde dock ha min köttlåda tidigare för att entrecôten skulle hinna tina och när jag ringde bonden, visade det sig att det gick alldeles utmärkt. Så jag var där vid kvart i tio och köpte hans finaste köttlåda, tio kilo av de bästa bitarna. Det kostade men det är det värt. Jag kommer kanske inte att känna skillnaden i smaken men i känslan ...

Össeby kyrkoruin
När jag kom hem stannade vi hemma resten av dagen. Jag fredagsstädade lite och kollade igenom bilder eftersom jag fick både en kyrkoruin och en gammal fin kyrka i Brottby. Efter städningen vilade jag middag och tog igen den tidiga morgonen. Det är ju första advent på söndag så jag passade på att ta fram den gamla plastgrangirlangen som vi brukar ha på balkongräcket. Lamporna funkade i år också.

Vada kyrka
Vid halv sex var Anna hemma och strax före åtta kom Paula och Jimmy. Paula hade genomlidit en s.k. Black Friday på jobbet, ännu en amerikansk ovana som affärsmännen prånglar på oss, så därför var de sena.

Advent på balkongen
Middagen blev jättegod men nästan väl mättsam. Jag hade fått en entrecote på drygt ett kilo och det blev fyra ganska rejäla skivor av den. Till detta serverade jag rostade rotsaker och en svampsås och ett glas vin för de som så önskade. Det var visst bara jag så jag tog en av Erikas småflaskor för mig själv. Den var lagom.

No comments: