Wednesday, November 26, 2014

Granen står så grön och grann

Idag fortsatte julpyntandet med att jag tog in en gran som jag kommit över. En liten smäcker och symmetrisk gran, som utan problem klarade att bära fem julgransljus. Jag hade sex hållare men en gick sönder...


Jag klädde den direkt med en flaggslinga och de fem ljusen, men sparar resten tills Anna kommer ut i helgen. När detta var gjort fortsatte jag leta efter en kasse med tomtar, som jag funnit i Trollhättan, men den fanns inte i stugan heller, tror jag, så jag får fortsätta leta hemma. De dyker väl upp när jag flyttat in alla mina saker.


Jag kände mig inspirerad att måla och har länge tänkt testa om jag kan måla en vattendroppe. Jag såg en bild på instagram för ett tag sedan och idag gjorde jag ett försök. På papperet såg det inget vidare ut, men när jag sedan fotograferade tycker jag det vart bättre, så jag får väl nöja mig med detta.


Efter mat letade jag fram den gamla fotogenlampa, med strumpa, som jag fick i fjol och jag fick fart på den utan instruktionsbok. Den lyste så bra at jag satte mig i soffan och läste . Hela dagen hölls jag på verandan ty fast det var nollgradigt ute vart det riktigt behaglig temperatur med hjälp av fotogenkamin stearinljus och lampa,


Det var oerhört mysigt att sitta så där och se hur skymningen kom och sänkte skogen i ett kompakt mörker. Men jag kunde ju inte njuta för länge ty idag är det onsdag och då är det läxhjälp. Funderar på att sträcka mig till att gå varannan onsdag nästa termin. Det känns som att de griper in rätt mycket i mitt liv att vara upptingad två kvällar i veckan.

No comments: