Monday, November 24, 2014

Förberedelse av förberedelsen

För mig, som lämnat det där med religion bakom mig är advent en förberedelse inför årets viktigaste fest. Denna förberedelse får inte fuskas bort så idag började jag förbereda förberedelsen ute i stugan genom att plocka bort sommarpynt och annat som inte här julen till. Jag tog ut mattor och jag drog fram ström och dammsög. Därefter ställde jag fram allt pynt på stora bordet på verandan och sedan gjorde jag inte så mycket mer. Jo, jag hängde upp min broderade julgardin inne i storstugan.


Det var första gången jag tog bort den gardin som hängde där när vi köpte stället för 8 år sedan och det var inte en dag för tidigt. När detta var gjort lät jag allt vara och for hem och lagade till lunch. I morgon skall jag fortsätta pyntandet och då får vi se hur långt jag hinner. När allt är klart skall jag spela White Christmas på vevgrammofonen och ta en kopp kaffe med lussekatt, points eller inte. Och sedan lägga ut snygga bilder på Instagram i förhoppning att många blir avundsjuka på hur fint vi får det ute i stugan.

Resten av eftermiddagen ägnade jag åt släktforskning samt åt att göra en riktigt god kalops på en bit högrev. Denna bjöd jag Anna på när hon kom hem sent från jobbet. Det smakade mycket gott och hon somnade snabbt sedan vi sett tredje avsnittet av "Gift vid första ögonkastet", en fascinerande serie.

No comments: