Sunday, November 02, 2014

60-årskalas

 
Lördag

Under Stinas besök denna gång har hon lyckats klämma in två begravningar och ett 60-årskalas och idag varvet dags för kalaset. Först ägnade vi oss dock åt en utflykt till Skärholmen. Det hade cirka tiotusen andra medborgare också gjort, men jag följde med, dels som chaufför och dels för att kolla stenkakor hos Myrorna. Nu visade det sig att Myrorna har stängt på söndagar och att idag var det just söndag, fast det var lördag. Jag fick ändå tiden att gå fort genom att sitta i bilen och lyssna på talbok.


Själva kalaset ägde rum på en grekisk restaurang på  söder, som asplundarna brukar gå på. Vi var där vid åtta och då kom födelsedagsbarnet, Jimmys mor, plus släkt och vänner så att vi säkert var minst tjugo personer. Vi hade med våra presenter och min tavla uppskattades trots att jag bara hade med mig en bild av den. Den är för stor för att serveras restaurang. Annas glas och duk var av lite mer lagom format så de hade vi med. 



Jag åt friterad bläckfisk och den smakade kanske inte så mycket i sig själv men frityren var god. Kvällen vart trevlig och vi var kvar till cirka tio. Då for vi iväg till minneslunden på Solna kyrkogård där vi försökte tända gravljus i blåsten. Det funkade när vi ställt in dem bland en lassa andra ljus och blomvaser, som gav lä. Nu är det sent och vi sitter och ser "Så mycket bättre" med Amanda Jensen. 




No comments: