Wednesday, May 06, 2015

Glunten på stenkaka

Idag skulle jag alltså få förverkliga min färskaste dröm, den att äga inspelningar av Gluntarne på stenkaka. Min säljare skulle komma med tåg halv ett så jag hade god tid att ladda hemma. Det var lika gott att han inte kom tidigare heller för vädret var gråkallt och ruggigt men ändrades kring middagstid till sol och värme. Väntetiden ägnade jag nu åt att baka ett stenåldersbröd, som fanns med i senaste Testagramboxen.


Det innehåller bara nötter och frön, inget jäst och inget mjöl. Man sätter bara till ägg och olja och bakar det i form i en timme. Jag tyckte inte det smakade så mycket när det var färskt, men senare på kvällen var det riktigt gott. Nästan för gott, ty det innehåller massor av points...


Halv ett stod jag hur som helst nere på centralen och väntade in tåget och allt förlöpte bra. Jag kände igen säljaren från Facebook och han hade med skivorna i en gammaldags fin skivkartong. Han hade lagt in några extra dussinskivor som stötskydd för de "riktiga" och det hade fungerat.


Alla skivor var hela och jag for genast ut till stugan där jag spelade in (och lade ut på you tube) "Glunten på föreläsning", som var den äldsta skivan, inspelad redan 1903. Då var detta med inspelat ljud så nytt att sångaren för säkerhets skull inleder med att förklara "insjunget på grammofon".


Kvällen avslutades så med att jag for hem till grabben Grus och räknade procent och sedan hämtade Anna efter hennes Gospelsång. N u sitter vi och ser sista perioden i macheten Sverige Canada utan att känna oss överdrivet engagerade.

No comments: