Friday, May 01, 2015

Första maj

Första maj ägnades huvudsakligen åt att plantera våra rosor och liljor i sina krukor ute vid stugan. Dessa plantor brukar vi jordslå under vintern och nu, när björklöven är stora som musöron, är det dags att plantera dem. Det dröjer innan dessa slår ut men vi har ändå fina liljor hemma just nu eftersom tösen var här förra helgen (när jag var bortrest) och då hade förärat oss en bukett. Dessa har nu slagit ut och doftar så starkt att de får stå ute på balkongen, där vi ser dem genom stora fönstret.



Efter planteringen åt vi lunch varefter jag körde in Anna till närmsta T-bana. Hon skulle in och demonstrera, men jag föredrog att sitta i favorithörnet och njuta av tystnad och enslighet. Så småningom drog jag mig dock in jag också och där mötte snart Paula och Jimmy upp.


Ikväll var det dags att höra lundastudenterna sjunga in våren. I år i TV4 och det fyllde mig med oro. Skulle det bli reklamavbrott mellan "Vintern ra..." och "Glad sås..."? Faktum var att TV4 lyckades avhålla sig nästan hela tiden men när kören sjöng studentsången som sista nummer så klippte de mitt i och började rabbla sponsorer.


Vi skall ha vovven ikväll och dessutom hade jag ju gjort fyra extra smörgåsbakelser igår och dessa ville jag gärna bjuda på. Speciellt eftersom Paula trodde de var köpta. Sådant smickrar mig.

Innan vi sedan försjönk framför kvälls-TV:n tog vi en promenad ner mot Ulvsundasjön med vovven. Och med en ny app som Irja tipsade oss om igår. Den heter Moves och räknar hur många steg man går, hur länge man gått samt visar var på en karta. Den visar också hur många kalorier man förbränt och det kan vara bra att veta när man försöker banta. (Det går rätt bra för övrigt).

1 comment:

e said...

Roligt liljorna står sig!