Thursday, May 14, 2015

Grilla hamburgare

Dagen ägnades en liten enkel grillbjudning ute i stugan. Först for Anna och Stina och jag ut, handlade och förberedde lite och efter någon timmer kom Paula och Gabbi. Pelle och pojkarna följde inte med ty de hade plötsligt gått vidare i en fotbollscup och hade inte tid. Däremot kom Jimmy mot slutet sedan han fått ordning på sin motorcykel. Han skall besikta den i morgon och ett bromsljus hade börjat strula så det måste fixas först.

Idag lyckades jag till sist få en ganska bra bild på
Kungsängsliljan, som växer nere i backen
Vädret skulle bli hyfsat enligt yr.no men de hade fel. Det var gråkallt och rått och ett och annat regnstänkt föll men som tur är så har vi verandan och där häckade vi hela eftermiddagen i glatt samspråk om folk och fä. Mest fä, ty mycket kommer att handla om tokiga småbarnsföräldrar när man är med folk som jobbar i den branschen.


Det finns uppenbarligen kvinnor som inte klarar av att ha sitt ett och.halvåriga barn hemma när det kommer ett nytt syskon utan tvingar det stackars barnet att vara på dagis från 8 till 17. Och det finns föräldrar som lämnar in ettåringar klockan sju på morgonen för att de skall få egentid på gymmet. Vi som satt här i eftermiddag kunde med viss stolthet konstatera, att de år då vi hade små barn så var det dessas väl som gällde, inte att man i första hand skulle få fortsätta sin glada ungdosmtid.


Kvällen tillbringade vi sedan själva i hemmet där jag tittade på en filmklassiker - Citizen Kane - från 1941. Jag har alltid hört att den skall vara så fantastisk och jag måste hålla med. Filmspråket, storyn och skådespelarinsatsen var sådan att jag satt fängslad i två timmar utan att så mycket som snegla på min iPad. Det säger en hel del.

1 comment:

Eva said...

Ja det måtte ha varit en fantastisk film, med den måttstocken. Får nog bli att vi tittar på den här också. Vi såg sista avsnittet av Tannbach, ett tidsdokument av annat slag. Förresten välkommen till Thn om nån dag.