Friday, May 15, 2015

Ulla Billquist

Jag var uppe tidigt idag och körde Anna till skolan varefter jag fortsatte till en annan av mina favoritaffärer - Fogas nere i Älvsjö, där de säljer allt inom fotogen och gasol. Jag köpte 18 liter fotogen i lösvikt. Sedan hade jag ett par timmar till dagens första programpunkt - soppteater.


Första gången jag var på soppteater tänkte jag att detta skulle vara ett idealiskt evenemang att bjuda svärmor på om det var någon bra föreställning. Det var det idag. Vanna Rosenberg gjorde en förnämlig pjäs om Ulla Billquists liv och musik. Till detta fick vi en god nudelsoppa och trivsamt samspråk med två damer vid vårt bord Ty precis som förra gången var det 98% kvinnor i publiken.


Direkt efter föreställningen, som varade en timme träffade vi Annas kusin H, med familj, som var nere från Jokkmokk för att döttrarna skulle gå på någon konsert i Globen igår. Jag hade sett detta på instagram och kontaktat dem för att höra om de hade tid att ses. Det hade de faktiskt och vi fick en väldigt trevlig timme tillsammans, som gladde svärmor mycket också. 


Nu for vi hem och vilade upp oss ett par timmar inför dagens sista evenemang, som var middag hemma hos Gabbis, med Paula som kock,. Hon hade saftat i rejält och bjöd på friterad kycklingfilé med tacosås och tillbehör. Till detta en kladdig chokladkaka, som fick mig att spränga pointsvallen och nyttja bonuspoäng idag.


Efter maten satt vi och slöade till simplast tänkbara tv-"underhållning" i någon obskyr kanal. Bloopers kallas det och kan rimligtvis inte glädja någon över fem års ålder. Vi for hem sedan vi smält maten och fortsätter nu TV-slöandet med Let´s Dance. Lite annat material än Citizen Kane....

No comments: