Tuesday, May 26, 2015

Skolarbete

Måndag

Oj. Jag glömde av att skriva ikväll. De var en släktforskargåta från förra hälften av 1700-talet i Högsäter, som fängslade mig så mycket att bloggen blev lidande. Och till ingen nytta, för jag har ännu inte funnit det föräldrapar jag sökte. 


I övrigt har dagen varit lugn och fridfull. Vi for ut till stugan tidigt i morse, vovven och jag, och där började jag direkt med att koppla in ström och trimma bort allt gräs som vuxit sig högt i klippskrevor och kring bäcken. Det blev fint.


Jag lät strömmen vara kvar och fortsatte med att titta på den forskningsrapport om barns delaktighet och rättigheter i relation till ålder, mognad och kön, som jag skulle hjälpa min väninna med. Som sagt. Det var inte detta att texten var skriven på engelska som utgjorde problemet. Det var språket överhuvud taget. Om det är rapporter av detta slag, som vägleder skolpolitiker i sina beslut så inser man lätt den svenska skolans problem. 


Jag fick i alla fall ihop ett referat utifrån texten och det bör hon kunna skicka in utan problem. Hon var oerhört tacksam. Om detta är fusk? Möjligt. Om jag skäms? Inte ett skit. Hon kommer att fortsätta som en utmärkt pedagog helt oberoende av det här papperet. Jag känner ett mig närstående barn, som en gång skrev en engelsk uppsats åt en händig skolkamrat mot att densamme lagade barnets cykel. Cykeln blev hel och den händige fick sitt livs första MVG. 


Innan jag for hem kunde jag konstatera att pionen bär knoppar i år också. Fler än i fjol. Och den allra första potatisplantan hade precis våga sticka upp näsan ovan jord. Det ska nog bli sommar i år också. Även om vi kanske måste tillbringa densamma under tak och md kaminen tänd.

No comments: