Friday, May 08, 2015

Risotto

Ett dåligt matminne från min gymnasietid är risotto. Jag bodde på den tiden i inackorderingsrum och fick varje dag ett lagat mål mat i skolan, men ville gärna ha ett mål till och då blev det ofta risotto. Det var den billigaste konserven och lätt att värma i den elgryta jag hade på skrivbordet i rummet. När man öppnade kom det ut en oaptitlig sörja av ris och grönsaker, men man blev mätt.


Sedan har jag inte ätit risotto förrän i januari i Paris då jag tog in en portion på Café Republique och vart överväldigad. Att jag ens vågade mig på att testa berodde på att risotto ofta funnits med i olika tv-kockars shower. En aning hade vaknat om att risotto kunde vara något annat och ikväll begick jag min egen risottodebut.


Det blev jättegott och var dessutom ett recept hämtat från viktväktarna. Paula och Jimmy skulle varit med men han hade problem med sin MC så hon kom ensam. Hon var också duktig och lagade till sitt livs första cheesecake. Den blev jättegod och rymdes endast med största tvekan inom Viktväktarbudgeten för idag, men - det är ju helg nu. Tyvärr fick Paula själv inte smaka ikväll för När Jimmy skulle hämta henne fanns här ingen parkering så de fick fara direkt. Men i morgon är också en dag.

Min exklusiva gula pelargon har överlevt vintern den
också, men det gula är inte påträngande ...
Annars började jag dagen med att köra Anna till skolan eftersom hon började rätt tidigt. Därefter for jag till K-Rauta och handlade vit färg till verandan. När jag kom dit började jag med en fika och sedan tvättade jag väggen med soda och sköljde. Jag insåg då att detta knappast skulle hinna torka inom rimlig tid och ville dessutom inte skruva ner och plocka undan för mycket inför helgen så jag for hem och förberedde mig inför kvällen.Hemvägen tog jag via min favoritplats, Soptippen, där jag ännu en gång tömde en massa skräp. Alltid lika roligt att vara där.

No comments: