Sunday, May 03, 2015

Vårbruket fortsätter fortfarande

Vi vaknade till strålande solsken och drog oss därför raskt ut mot stugan. Via Plantagen där vi köpte ny blomsterlåda och ett antal pelargoner och lite andra växter. Till all lycka är Anna mycket road av trädgårdsodling och satte genast igång med vårbruket.


Det första var att plantera om penséerna från sina småkrukor till den nya blomlådan, som visade sig passa perfekt i den blomsterhylla jag gjorde ifjol. Sedan fortsatte hon med att plantera pelargoner i våra stora krukor. Turligt nog erbjuder vår altan en perfekt arbetsyta eftersom Anna får precis rätt arbetshöjd om hon står nedanför på berget.


Min insats idag var att laga mat och jag grillade därvid kycklingfiléer som serverades med kokt potatis och morot. Gott och mycket litet points. Som tack för detta gjorde Anna även i år ett litet vårdträd till mig, en korg med murgröna och en liten vårglöd.


Efter middagen vilade vi och sedan fick vi besök av en granne, som blivit billös och undrade om hon kunde få skjuts in till stan. Det fick hon naturligtvis och det innebar ingen omväg för oss eftersom hon bor i Hagalund.


Sedan har kvällen ägnats åt vegeterande framför TV:n och kisserunda med lilla vovven, som kom ikväll och skall vara här till tisdag.

No comments: