Thursday, May 28, 2015

Tåglek

Vädret har (tillfälligt?) bättrats och när jag kom ut i morse satt jag en bra stund med en mugg kaffe och njöt av morgonsolen, fågelkvittret och värmen. Det är ofattbart att kunna ha det så här bra när det finns så mycket elände i världen. Att jag har denna lilla oas att dra mig tillbaka till.


Så småningom tog jag mig dock samman och började återställa verandan efter målningen. Jag skruvade tillbaka fönsterbräda och pynthylla och ställde tillbaka ljusstakar, figurer och småpynt på sina platser.  Det blev väldigt fint och när solen sedan lyste in senare på dagen blev det så där strålande vitt som jag förväntat mig.


Nu började jag med det jag egentligen tänkt göra till dagens huvudnummer - uppbyggnad av modelljärnvägen. Jag försökte först lägga ut spåret på berghällen men det gick inte riktigt så bra. Loket var inte jättebra på att ta uppförsbackar. Jag började i stället lägga ut skenor på altanen och nu tog jag ut svängarna direkt. Jag slipade skenor med sandpapper och sedan jag finputsat skenskarvarna, så att tåget inte spårade ur, gick det riktigt bra.


Jag lät tåget köra fram och tillbaka, med och utan godsvagnar och jag hade det riktigt roligt. Det tog tid att bygga upp banan, men den gick snabbt att plocka ner. Sedan var det bara att vila middag och fara hem. Precis som jag skulle åka in och handla ringde Anna och sa att hon fixat käk, så jag for hem och dukade. Sedan blev det en skön helkväll med Danske Bonden, Kändisbagarna samt Filip o Fredrik. En bra TV-kväll.

No comments: