Saturday, May 30, 2015

Körgala

VI vaknade vid åttatiden i stugan och jag satte genast på kaminen så att vi skulle våga oss upp. Det blev fort varmt och snart satt vi på verandan med vår frukost. På dagsprogrammet stod städning, vindsröjning och körgala i Berwaldshallen. Vi startade dock lugnt och gick igen om hela melodikrysset innan vi for in till stan.


Dock for vi inte direkt utan mellanlandade på Överjärva kompostaffär, där vi köpte ny frigolitsits till dass. Den gamla har gjort sitt och spruckit oroväckande. Vi passade också på att ta lunch på ställets ekologiska fik. En rostbiffsallad, som var väldigt god och som vi skall kopiera många gånger i sommar.Vi var också inne och handlade lite frukt innan vi for hem. Klockan hade hunnit bli lite mycket så vi strök städningen till i morgon.

Däremot var vi uppe på vinden och kollade där. Och vi enades om att även låta den vänta till i morgon, ty vi hade upptäckt att en kompis till Anna, som sjunger i kör i Kärrtorp också hade konsert idag. Klockan fyra började den så vi skulle hinna båda om vi la på ett kol. Vi hade dock inte räknat med Stockholm Marathon. Tusentals (men ändå inte tillräckligt många) stackare, som led sig fram i regn och isande kyla.


Även om starterna alltså inte var slutsålda så var de tillräckligt många för att spärra av innerstan och köerna på Essingeleden var så rusningstida att vi ångrade oss och for hem igen. Risken att missa både Kärrtorp och Berwald var för stor. Vi tog det nu lugnt och åkte sedan kommunalt in till stan. Först tunnelbana och sedan spårvagn bort till Djurgårdsbron och sist promenad de sista 429 metrarna.

Konserten var ett 5-åtrsjubileum för Hela Stockholm sjunger. En jättekör med 350 medlemmar där en kollega till Anna sjunger Det var därför vi for dit. För mig är körsång lika med Lunds studentsångare och Orphei Drängar. Här var det mer fråga om Gospel och doande av de senaste årens melodifestivalsånger. Inget jag skulle ha gått på om inte Anna bjudit mig.


Det var dock två sånger som tilltalade även mig. Dels Free Styles gamla hit "Vill ha dig" där originalmedlemmen Gigi Hamilton och Kayo var med och sjöng. Och sista numret, "Adiemus" från filmen Avatar gjorde sig väldigt bra med en sådan här storkör där nyanserna pendlade mellan Starkt och Jättestarkt.

Bra plats med gott om utrymme för benen.
På`hemvägen hade vi jätteflyt och hoppade mellan spårvagn och T-bana med minsta möjliga marginal. Det spöregnade och var skönt att slippa stå ute och vänta. Och nu sitter vi åter nedsjunkna i favoritfåtöljerna och kollar SVT play med ett öga och Facebook med ett annat.

No comments: