Sunday, July 05, 2015

Att dränka en iPhone

Det är skönt med sovmorgon och nu, på Annas andra semesterdag, har vi redan anpassat oss till den nya tiden. Jag väcktes med kaffe på sängen vid niotiden och sedan släpade vi oss fram under förmiddagen tills det att Paula och Jimmy kom hit. De har med sig väninnan Camillas lilla fjärilshund och när Noomi fick se den skaffade hon sig galen och anföll direkt.

Paula vart panikslagen men lyckades få bort Noomi och sedan höll vi dem isär noga resten av dagen. Det kan nog sägas direkt att det där med att skaffa hund kräver mer än vad de två ungdomarna var medvetna om och mer än vad de egentligen är beredda att göra. Att ha hund handlar inte bara om att den ligger stilla och fint i soffhörnet.

När det lugnat sig lite gick Paula och jag ner till sjön för att begå årets baddebut. Jag hade med mig mobilen för att ta lite bilder och tänkte att nu måste jag komma ihåg att lägga telefonen på land när jag hoppar i. Naturligtvis glömde jag det och när jag efter en skön stund i det friska vattnet kom upp kände jag att mobilen låg i badbyxans ficka.

Min första tanke var att nu kunde jag äntligen göra slag i salen och skaffa mg en iPhone6. Att mobilen skulle överleva det här doppet bedömde jag som omöjligt. Det visade sig sant och när jag kom upp till stugan igen ringde jag genast Telia och bokade en sexa. Det gick utmärkt och i morgon skall jag hämta den nya familjemedlemmen. 

 
Paula hade köpt med mat till oss och dem och bästa vännerna E och P som hade med sig lille A, 8 månader. Paula hade beställt min potatissallad så den gjorde jag naturligtvis och hon var med så hon fick lära sig hur man gör. 

Middagen blev mycket god med grillkött och vi satt ute på bryggan hela tiden. Lille A gick från famn till famn och hamnade till slut hos mig. Han skrek inte trots detta så kanske har jag kvar lite av de gamla tagen. Jag vill minnas att jag hållit små barn förut någon gång.


Nu är det sen kväll och vi sitter på vår veranda och lyssnar på dagens sommar med den norske nobelpristagaren Edvard Moser. han talat nynorsk men anstränger sig för att tala förståeligt så det går rätt bra.

3 comments:

Anonymous said...

För inte så länge sedan, när lille A var nyfödd. På don fars nittioårsdag. Var det senaste gången, kanske/syse

Alf said...

Vill minnas att lille A betedde sig mer normalt och började gallskrika tämligen omgående

11:49 PM

Anonymous said...

Den lille A är en klok och förståndig gosse!
/sysM